Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos zöldbab télire

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A babot megmosom, megtakarítom, apró darabokra tördelem. Sós vizben 2-3 percig forralom.

A hagymát tisztítás után apróra vágom, majd az olajban megdinsztelem. Ráteszem a lecsepegtetett, forrázott babot, 1 csészényit a forrázó vízből, lefödöm az edényt, és főzöm kb. 1/2 órát.

Közben meghámozom a paradicsomokat (ezeket először forró vízbe, majd hideg vízbe dobom, így könnyen lejön a héjuk), majd vékony szeletekre vágom, és ráteszem a fővő babra. Ízlés szerint sózom, cukrozom, beleteszem a nem túl apróra vágott petrezselymet, az egészet jól összekavarom, és főzöm még 1/2 órát.

Leveszem a tűzről, összekavarom a szalicillel. Még forrón csavaros tetejű üvegekbe rakom, azonnal lezárom, és vagy 2 napig száraz dunsztba teszem.

Megjegyzés

Ebből az adagból kb. 9 db 8 decis üveg lesz. Télen - vagy amikor jólesik - percek alatt levest, körítést, főzeléket készítek belőle. Egy picit munkás, de megéri, mert nagyon finom, és télen hamar lehet meleg ételt varázsolni a családi asztalra.
- gyuszmok69

Ezek is érdekelhetnek

Friss