Elkészítés: A babot megmosom, megtakarítom, apró darabokra tördelem. Sós vizben 2-3 percig forralom.
A hagymát tisztítás után apróra vágom, majd az olajban megdinsztelem. Ráteszem a lecsepegtetett, forrázott babot, 1 csészényit a forrázó vízből, lefödöm az edényt, és főzöm kb. 1/2 órát.
Közben meghámozom a paradicsomokat (ezeket először forró vízbe, majd hideg vízbe dobom, így könnyen lejön a héjuk), majd vékony szeletekre vágom, és ráteszem a fővő babra. Ízlés szerint sózom, cukrozom, beleteszem a nem túl apróra vágott petrezselymet, az egészet jól összekavarom, és főzöm még 1/2 órát.
Leveszem a tűzről, összekavarom a szalicillel. Még forrón csavaros tetejű üvegekbe rakom, azonnal lezárom, és vagy 2 napig száraz dunsztba teszem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre