Előkészítés: Az élesztőt 1,5 dl langyos vízbe morzsoljuk. A vajat felolvasztjuk. A lisztet mély tálba szitáljuk, hozzáöntjük az élesztős vizet, a vajat, egy csipet sót, és alaposan összedolgozzuk. Letakarjuk, és meleg helyen kb. 20 percig kelesztjük. A paradicsomot és a cukkinit megtisztítjuk, megmossuk, és karikákra vágjuk.
Elkészítés: Kivajazunk egy tepsit. A tésztát kissé átgyúrjuk, tepsi nagyságúra nyújtjuk, és a tepsibe nyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen. A tésztát villával többször megszurkáljuk. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. Cserépszerűen a tésztára rakjuk a paradicsomot és a cukkinit. Kissé megsózzuk, és rászórjuk a sajtot. A tojásokat elkeverjük a tejföllel és a zöldfűszerekkel, és ráöntjük a zöldségekre. A tortát a sütő alsó rácsán kb. 40 percig sütjük. Melegen kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre