Elkészítés: A rizst félkészre főzzük. Az előfőzött rizst, a darált húst, a tojásokat, a hagymát, a fokhagymát, a borsot, a sót, a lisztet és a pirospaprikát összedolgozzuk, káposztalevélbe csomagoljuk.
A savanyú káposztát átmossuk, és egy lábosba egy réteget szórunk, rárakjuk a szármákat, befedjük egy réteg káposztával. Addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. Legfelül káposzta legyen.
Óvatosan felöntjük vízzel, hogy majdnem ellepje, a fűszereket is beletesszük, és lassú tűzön megfőzzük. A főzés vége felé a paradicsomlét is hozzáöntjük. Ha kész, vékony paprikás rántással berántjuk.
Tejföllel kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre