Paradicsomos töltött káposzta

75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • savanyú káposzta
  • káposztalevél
  • sertéslapocka
  • rizs
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • tojás
  • őrölt bors
  • pirospaprika
  • liszt
  • paprika
  • őrölt kömény
  • babérlevél
  • paradicsomlé
  • olaj
  • liszt
  • pirospaprika
  • tejföl
  • paradicsompüré

Elkészítés

Elkészítés: A rizst félkészre főzzük. Az előfőzött rizst, a darált húst, a tojásokat, a hagymát, a fokhagymát, a borsot, a sót, a lisztet és a pirospaprikát összedolgozzuk, káposztalevélbe csomagoljuk.

A savanyú káposztát átmossuk, és egy lábosba egy réteget szórunk, rárakjuk a szármákat, befedjük egy réteg káposztával. Addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. Legfelül káposzta legyen.

Óvatosan felöntjük vízzel, hogy majdnem ellepje, a fűszereket is beletesszük, és lassú tűzön megfőzzük. A főzés vége felé a paradicsomlét is hozzáöntjük. Ha kész, vékony paprikás rántással berántjuk.

Tejföllel kínáljuk.

Megjegyzés

Szoktam tenni bele jó kis füstölt kolbászt, most nem volt itthon, de így is nagyon finom lett. 2 napra való ebéd 4 fő részére. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss