hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos töltött káposzta

75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 70 dkg savanyú káposzta
  • 40 dkg savanyított káposztalevél
  • 60 dkg sertéslapocka darálva
  • 2 dl rizs
  • kisebb fej vöröshagyma lereszelve
  • 3-4 gerezd fokhagyma reszelve
  • 3 egész tojás
  • őrölt bors
  • pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • 1-2 db paprika
  • őrölt kömény
  • 1-2 db babérlevél
  • 7 dl házilag elrakott paradicsomlé vagy helyette paradicsompüré
  • A rántáshoz:
  • 3-4 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál liszt
  • pirospaprika
  • tejföl a tálaláshoz

Elkészítés

Elkészítés: A rizst félkészre főzzük. Az előfőzött rizst, a darált húst, a tojásokat, a hagymát, a fokhagymát, a borsot, a sót, a lisztet és a pirospaprikát összedolgozzuk, káposztalevélbe csomagoljuk.

A savanyú káposztát átmossuk, és egy lábosba egy réteget szórunk, rárakjuk a szármákat, befedjük egy réteg káposztával. Addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. Legfelül káposzta legyen.

Óvatosan felöntjük vízzel, hogy majdnem ellepje, a fűszereket is beletesszük, és lassú tűzön megfőzzük. A főzés vége felé a paradicsomlét is hozzáöntjük. Ha kész, vékony paprikás rántással berántjuk.

Tejföllel kínáljuk.

Megjegyzés

Szoktam tenni bele jó kis füstölt kolbászt, most nem volt itthon, de így is nagyon finom lett. 2 napra való ebéd 4 fő részére. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss