Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pofonegyszerű paradicsomos tészta: fenséges vacsora 20 perc alatt!

default user icon
MME
Isteni vacsora 20 perc alatt? Lehetséges! Készíts te is könnyű, nyári paradicsomos tésztát bazsalikommal és fokhagymával, garantáltan imádni fogja a család. Videón mutatjuk a receptet.

A paradicsom nagyon egészséges, kalóriaszegény gyümölcs. A benne lévő likopin nevű antioxidánsnak köszönhetően a gyümölcs fogyasztásával küzdhetünk a szabad gyökök, a rák és az idő előtti öregedés ellen. A likopin jó beépüléséhez valamilyen zsíros közeg szükséges, így például igen jót teszünk magukkal, ha vajas kenyér mellé 1-2 paradicsomot eszünk reggeli vagy vacsora gyanánt, sőt az sem véletlen, hogy a mediterrán vidékeken az olívaolaj és a paradicsom megbonthatatlan egységet képez.

A paradicsom nagyon magas C-vitamin-tartalommal bír, de nagyobb mennyiségű E- és B-vitamint, káliumot, kálciumot, magnéziumot, foszfort és vasat is tartalmaz. Jó rostforrás, alacsony zsírtartalmú, s minimális szénhidrát található benne.

Vásárláskor érett, de nem túl érett paradicsomokat vegyünk. Olyat keressünk, aminek feszes a bőre, nincsenek rajta hibák, puha foltok, zúzódások. A friss paradicsomot lehetőleg soha ne tároljuk a hűtőben, inkább hűvös, napfénytől védett helyen tartsuk. Ha nem tudjuk a hűtőben való tárolást elkerülni, akkor fogyasztás előtt hagyjuk legalább egy órát szobahőmérsékleten.

Húsos paradicsomból 20 perc alatt készíthetünk egyszerű paradicsomos tésztát bazsalikommal és fokhagymával – isteni, könnyű fogás.

Nézd meg videón, hogyan készül a paradicsomos tészta!

a Paradicsomos tészta receptje

Hozzávalók:

  • 1 kg húsos paradicsom
  • 25 dkg fusillitészta
  • 1 dl olívaolaj
  • 8 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 csokor bazsalikom
  • reszelt parmezán

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss