hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos-bazsalikomos szendvicskrém (tapenade)

45 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, közben egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A megmosott koktélparadicsomokat félbevágjuk, összeforgatjuk 2 ek olívaolajjal, és az előmelegített sütőbe toljuk 30 percre.
  2. A megmosott, lerázott bazsalikom és petrezselyem leveleit lecsipkedjük. A szárított paradicsomot apróra kockázzuk, a megtisztított fokhagymát finomra vágjuk. A parmezánt lereszeljük, és összeturmixoljuk a többi előkészített hozzávalóval.
  3. A sütőből kivett paradicsomot lecsepegtetjük, majd a fehérborecettel és a maradék olívaolajjal együtt a zöldfűszeres péphez keverjük. Végül borssal ízesítjük, bagettel kínáljuk.

VILLÁMGYORS VACSORA, HA KIFOGYTÁL AZ ÖTLETEKBŐL: OLASZOS MELEGSZENDVICS 10 PERC ALATT!>>> 

5 TIPP, HOGYAN DOBJUNK FEL EGY HÉTKÖZNAPI SZENDVICSET!>>> 

17 MEGUNHATATLAN SZENDVICSKRÉM ÉS MÁRTOGATÓS UZSONNÁRA VAGY VACSORÁRA>>> 

A tapenade eredetileg olívabogyóból, kapribogyó és olívaolaj felhasználásával készülő krémszerűség. Franciaországban több száz éve készítik, és a világon mindenfelé kezd elterjedni. Provence-ban tipikus előétel vagy borkorcsolya.

Ezek is érdekelhetnek

Friss