Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos tál

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A póréhagymát megtisztítjuk, zöld részét levágjuk, a maradékot gondosan megmossuk, és hosszában kettévágjuk. Egy nagyobb lábasban sós vizet forralunk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paradicsomot egy pillanatra forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, a belsejét összetörjük.
Elkészítés: A forró vízbe tesszük az előkészített póréhagymát és lassú tűzön, 10-15 percig főzzük. Ezután leszűrjük, lecsepegtetjük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a darált húst és addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Hozzáadjuk a paradicsomot, megsózzuk, borsozzuk és lassú tűzön 20 percig pároljuk. A lecsepegtetett póréhagymát a húsos paradicsommártással megöntözve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss