A koktélparadicsomokat félbevágjuk, és vágott felükkel fölfelé egy kis tepsibe rakjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd a sütőt grillező vagy felső sütés funkcióra állítjuk, betoljuk a paradicsomokat és meggrillezük azokat.
A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk azután kockára vágjuk. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, a fokhagymát felaprítjuk és a serpenyőbe dobjuk.
Picit megfuttatjuk, utána a paszírozott paradicsomokat és a hámozott és darabolt paradicsomot is belerakjuk.
Sózzuk, borsozzuk és 3-4 perc alatt könnyű mártást főzünk belőle. Lehúzzuk a tűzről és még forrón apróra vágott friss bazsalikommal ízesítjük.
Egy lábosban vizet forralunk, bőségesen megsózzuk és a spagettit kifőzzük lobogó vízben. Ha a tészta ’al dente’ –re főtt (a közepén pici fehér pont van és roppanós) a főzőléből 3-4 kanállal a szószba teszünk, majd leszűrjük a tésztát, és egy kis olajjal összeforgatjuk.
A tésztát és szószt összekeverjük, és azonnal tálaljuk. A tányérban levő tésztára rakunk a sült koktélparadicsomból és parmezánt reszelünk rá. Csipet frissen őrölt borssal, olivaolajjal és friss bazsalikom levéllel díszítjük. Jó étvágyat!