hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos spagetti

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, és vágott felükkel fölfelé egy kis tepsibe rakjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd a sütőt grillező vagy felső sütés funkcióra állítjuk, betoljuk a paradicsomokat és meggrillezük azokat.
  2. A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk azután kockára vágjuk. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, a fokhagymát felaprítjuk és a serpenyőbe dobjuk.
  3. Picit megfuttatjuk, utána a paszírozott paradicsomokat és a hámozott és darabolt paradicsomot is belerakjuk.
  4. Sózzuk, borsozzuk és 3-4 perc alatt könnyű mártást főzünk belőle. Lehúzzuk a tűzről és még forrón apróra vágott friss bazsalikommal ízesítjük.
  5. Egy lábosban vizet forralunk, bőségesen megsózzuk és a spagettit kifőzzük lobogó vízben. Ha a tészta ’al dente’ –re főtt (a közepén pici fehér pont van és  roppanós) a főzőléből 3-4 kanállal a szószba teszünk, majd leszűrjük a tésztát, és egy kis olajjal összeforgatjuk.
  6. A tésztát és szószt összekeverjük, és azonnal tálaljuk. A tányérban levő tésztára rakunk a sült koktélparadicsomból és parmezánt reszelünk rá. Csipet frissen őrölt borssal, olivaolajjal és friss bazsalikom levéllel díszítjük. Jó étvágyat!

NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN! >>> 

9 LAKTATÓ PARADICSOMOS FOGÁS, AMIT TE IS EL AKARSZ KÉSZÍTENI! >>> 

HA CSAK FÉL ÓRÁNK VAN: 9 VILLÁMGYORS TÉSZTAÉTEL A HÉTKÖZNAPOKRA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss