Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos rakott pulykamell

MME MME
120 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk. A pórét, az újhagymát és a sárgarépát karikára, a karalábét kisujjnyi hasábokra szeljük. A spárgaszárakat 5 cm-esre daraboljuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk.
  2. Az olaj és egy evőkanál margarin keverékében 2-2 perc alatt elősütjük a hússzeletek mindkét oldalát, és egy mélyebb sütőedénybe rendezzük.
  3. A hagymákat zsiradékban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a sárgarépát és a karalábét, megsózzuk, aláöntünk 1,5 dl vizet, öt perc múlva hozzáadjuk a spárgát, és fedő alatt még öt percig tovább pároljuk. Kiemelünk belőle 6–8 spárgafejet, amit félreteszünk. A többit felöntjük a tejszínnel, elkeverjük az ételsűrítővel, sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk, végül beleolvasztjuk a sajtot, és bevonjuk vele a hússzeleteket.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben 25–30 perc alatt készre sütjük. A tetejét a félretett spárgafejekkel, a paradicsomszeletekkel és a petrezselyem zöldjével díszítjük. Burgonyapürét, párolt rizst kínálhatunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss