Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos rakott krumpli darált hússal

MME MME
75 perc
rafinált
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A krumplit megmossuk, forrásban lévő vízben kb 20 percig főzzük. A kétféle hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, a húst fehéredésig pirítjuk rajta, közben morzsásra törjük. Hozzáadjuk a hagymákat és megfonnyasszuk.
  2. Előbb a sűrített, majd a passzírozott paradicsomot hozzákeverjük a húshoz és 5 percig forraljuk. Sózzuk és borsozzuk. A krumplit leszűrjük, meghámozzuk, felkarikázzuk. A répát meg hámozzuk, és a zöldbabbal együtt forrásban lévő sós vízben 8 percig főzzük. Leszűrjük, a répát felkarikázzuk.
  3. A besamelmártáshoz felforrósítjuk a vajat. Világos színűre pirítjuk rajta a lisztet. Apránként felöntjük 2,5 dl meleg vízzel és a tejszínnel, kevergetve csomómentes, sűrű mártássá főzzük. Közben hozzámorzsoljuk a leveskockát.
  4. Egy sütőformát kivajazunk. Két darab krumplit félreteszünk. A többit felkarikázzuk és rétegezzük a darált hússal és a zöldségekkel. A végén meglocsoljuk a besamelmártással. A félretett krumplit ráreszeljük. A paradicsomot megmossuk, felkarikázzuk, és rakottas tetejére rendezzük. Végül 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perig sütjük.

Videó! Így készítheted el a darált húsos-paradicsomos rakott krumplit! >>>

Megjegyzés

A recept a Fanny konyha májusi számában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss