Elkészítése: A sütőt előmelegitem. Egy tálban összekeverem a lisztet, a sütőport, a sót. A másik tálban a joghurtot, olívaolajat, metélőhagymát, bazsalikomot és a lisztet. Összedolgozom. Ha a massza túl lágy, akkor még egy kis lisztet adok hozzá. majd az előkészített paradicsom kerül bele, ezzel is összedolgozom. A tepsibe sütőpapírt vágok, kibélelem. A tésztából - kézzel - közepes gombócokat formálok, tetejét egy kicsit megnyomom, tejjel bekenem. Sütőben kb. 20 percet sütöm.
Hidegen-melegen kitűnő. Nem szárad ki.
Tálalása: tálra helyezem a lapos pogácsákat, körbedíszítem bazsalikomlevéllel és fekete olajbogyóval.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre