Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos-pesztós mini pite

45 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A bazsalikomhoz hozzáadjuk a diót, a reszelt füstölt sajtot (v. parmezánt), az olívaolajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel pépesítjük. (Ha szükséges még adhatunk hozzá olívaolajat.)
  2. A leveles tésztát kitekerjük a papírral együtt, majd ízlés szerint felvágjuk. Egy gáztepsit kibélelünk  sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb ráhelyezzük a feldarabolt tésztát.
  3. A szélektől kb. 1 cm-es csíkot elhagyva, rákanalazzuk a diós pesztót, ráhelyezzük a felkarikázott paradicsomot.
  4. A tojássárgához  hozzáadjuk a tejet, villával felverjük, majd lekenjük vele a szabadon hagyott tésztaszéleket. Ízlés szerint megszórjuk reszelt füstölt sajttal, mielőtt betennénk a sütőbe. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd magasabb hőfokon kb. 30 perc alatt szép aranyszínűre sütjük. (Én légkeverésnél 170 fokon, 25 percig sütöttem.) A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni. 

Megjegyzés

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg friss bazsalikommal, majd langyosan kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss