Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos padlizsánsaláta

MME MME
3.6/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4-6 személyre:
  • 4 padlizsán (kb. 1 kg)
  • 25 dkg paradicsom
  • 2 újhagyma
  • 2-3 szál friss bazsalikom
  • A szószhoz:
  • 1 kis darab friss gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál olíva- vagy szezámolaj
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • bors
  • Cayenne-bors

Elkészítés

Elkészítés: Villával szurkáljuk meg a padlizsánokat, tegyük sütőlapra, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük 40 percig. Időnként forgassuk meg őket, hogy egyenletesen átsüljenek. Ha már puhák, vegyük ki a sütőből, vágjuk félbe hosszában, és kaparjuk ki a belsejüket, majd ha egy kissé kihűltek, kockázzuk fel a padlizsánhúst. A szószhoz reszeljük le a gyömbért, zúzzuk össze a fokhagymát, majd keverjük össze a hozzávalókkal, végül adjuk a padlizsánhoz. A paradicsomot kockázzuk fel, az újhagymát vágjuk karikákra a zölddel együtt. Keverjük a padlizsánhoz, majd az apróra vágott bazsalikommal hintsük meg a salátát. Pirítóssal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss