Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos-mozzarellás mediterrán csirkemell

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, felszeletjük, majd húsklopfolóval megütögetjük. Meghintjük a fokhagymás borssal és megsózzuk.
  2. Elkészítjük a paradicsommártást. Felaprítjuk a lila hagymát, majd egy evőkanál olívaolajon, kevés só hozzáadásával üvegesre dinszteljük. Belerakjuk a rozslisztet, összekeverjük, majd felengedjük a paradicsomkonzervvel. Apróra vágott bazsalikom levéllel, valamint szárított petrezselyemmel ízesítjük. Hozzáadjuk az édesítőszert vagy cukrot. Kiforraljuk és félretesszük.(Ha sűrű lenne hígítható vízzel.)
  3. Elősütjük a húst. Teflon serpenyőbe tesszük az olívaolajat és a vajat. A húst beleforgatjuk a liszttel összekevert paprikával. Két részletben elősütjük, ameddig szép színt kap, ez oldalanként kb. 3-4 perc.
  4. Átszedjük egy tepsibe. Minden hús tetejére paradicsomszószt halmozunk, majd rárakjuk a mozzarellát és a reszelt sajtot. 180 fokos sütőbe toljuk, és készre sütjük. 

Megjegyzés

Önmagában is finom egy szelet rozskenyérrel, de kínálhatunk mellé krumplipürét vagy rizst. - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss