Elkészítés: A brokkolit leöblítjük le, rózsáira szedjük, a szárát vékonyan felszeleteljük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az olajat egy kisebb edényben összekeverjük a curryporral, sóval. A brokkolit egy sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, meglocsoljuk a fűszeres olajjal, alaposan összekeverjük, és 15 perc alatt a sütő felső rácsára helyezve megsütjük.
Amíg a brokkoli sül, egy lábosban felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a hagymát, a szeletelt fokhagymát, sózzuk és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a sült brokkolit (néhányat félreteszünk a tálaláshoz), felöntjük az alaplével, hozzáöntjük a darabolt paradicsomot, és lefedve kb. 15 perc alatt puhára főzzük, sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, végül botturmix segítségével pürésítjük.
A mogyorót száraz serpenyőben illatosra pirítjuk. A főzeléket a sült brokkoli rózsákkaltálaljuk, tetejét megszórjuk a pirított mogyoróval és aprított friss petrezselyemzölddel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre