Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos lepény

104 szavazat
40 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Mustár

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A paradicsomokat alaposan megmossuk és megtöröljük, majd vékony szeletekre vágjuk. A szeletelt szalonnát vagy sonkát szintén kisebb darabokra vágjuk.
  3. A leveles tésztát fél centi vastag téglalapra nyújtjuk (ha boltit használunk, csak kitekerjük a csomagolásból), a széleiből kb. egy centit levágunk. Lekenjük a széleit a felvert tojással és a levágott részeket ráillesztjük a tojásos részre, mint egy keretet. A tésztát villával megszurkáljuk és a 200 fokos sütőben kb. 6-8 percig elősütjük.
  4. A sütőből kivéve a tészta felületét lekenjük ízlés szerint dijoni mustárral, sajtkrémmel, rátépkedjük a mozzarellát és elrendezzük rajta a paradicsom szeleteket, majd sózzuk, borsozzuk. A mustáros részre provance-i fűszert szórunk és rátesszük a szalonna vagy sonka szeletkéket is.
  5. A leveles tészta széleit lekenjük a felvert tojással és betesszük a forró sütőbe további 10-15 percre, míg szép aranybarnára sül. Miután megsült, rátépkedjük a bazsalikom leveleket, felszeleteljük és melegen vagy hidegen fogyasztjuk.

Megjegyzés

Ez a paradicsomos lepény egy szuper finom, egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel, akár vendégvárónak is kitűnő. Az egyik felét dijoni mustárral és provance-i fűszerkeverékkel ízesítettem, a másik felét pedig mozzarellával és bazsalikommal. A két oldalon a közös a paradicsom volt. - veruss74

Ezek is érdekelhetnek

Friss