Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű paradicsomos lepény avagy focaccia

60 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

 

  1. Szórjuk tálba a lisztet, az élesztőt, valamint a sót, adjunk hozzá 300 ml langyos vizet 2 ek olívaolajjal együtt, és alaposan dolgozzuk össze az egészet 3 perc alatt. Ezután enyhén lisztezett deszkán dagasszuk a tésztát 5 percig, majd dolgozzuk bele a lecsepegtetett, felaprított aszalt paradicsomot. Formázzunk a tésztából gombócot, tegyük kiolajozott tálba, végül fedjük le alufóliával, és meleg helyen kelesszük 30-40 percig.
  2. Gyúrjuk át a tésztát, majd dolgozzuk bele az oregánó lecsipkedett leveleit. Nyomkodjuk a tésztát egy kisebb tepsibe, belisztezett ujjal sűrűn nyomjunk bele mélyedéseket, és tegyük azokba a megmosott, félbevágott koktélparadicsomokat. Fedjük le a tésztát egy darab, olívaolajjal megkent alufóliával, és meleg helyen kelesszük további 15-30 percig.
  3. Az alufólia eltávolítása után locsoljuk meg a focacciát a megmaradt olívaolajjal, és süssük a 230 fokra előmelegített sütőben 30 percig. Végül vegyük ki, hintsük meg a sütit a tengeri sóval, majd óvatosan szedjük ki a tepsiből, és sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss