Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos lencseragu

MME MME
65 perc
egyszerű
megfizethető
Allergének
  • Tej
  • Zeller

Elkészítés

  1.  A lencsét szétválogatjuk, és előző nap este beáztatjuk.
  2. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és az olívolajon megdinszteljük.
  3. A répát megpucoljuk, a zellert megmossuk és szétszálazzuk, és mindkettőt kb. 1/2-1 cm-es darabokra vágjuk, majd a megdinsztelt hagyma mellé dobjuk, és félpuhára pároljuk.
  4. Hozzáadjuk a lencsét, a fűszerpaprikát, a sót és a köményt, összekeverjük, majd felöntjük az alaplével, és alacsony lángon teljesen puhára főzzük a zöldségeket.
  5. Ha már a répa is megpuhult hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, majd a bébispenótot és fedő nélkül összeforraljuk a ragut.
  6. Forrón, reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk, tejfölt kínálhatunk hozzá.

Nézd meg videón, hogyan készül a paradicsomos lencsragu!

Ezek is érdekelhetnek

Friss