Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos-kukoricás rakott penne

45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A penne tésztát sós, olajos vízben felteszem főni, félpuhára (al dente) főzöm, leszűröm, kevés vajjal elkeverem, ne ragadjon. Főzőedényében félreteszem.

A hagymát megtisztítom, apróra vágom, a fokhagymagerezdeket is tisztítom, majd fokhagymaprésen átnyomom. Serpenyőben felhevítem az olívaolajat, megpárolom benne a felaprított hagymát, sózom, kevés cukrot is adok bele, ha üveges, hozzákeverem a felnegyedelt paradicsomot, majd a kukoricát és a chilipaprikát is. Ha túl sűrű lenne, a kukoricakonzerv levével hígítom. Fűszerezem őrölt borssal, bazsalikommal és oregánóval, összefőzöm. A kész szószt ráöntöm a kifőtt tésztámra, fakanállal összekeverem.

Kivajazok egy tűzálló tálat, beleadagolom a tésztámat, rétegezve közé adom a felszeletelt mozarellát, tetejére tészta kerüljön, ezt megszórom a reszelt sajttal. 180 fokosra előmelegített sütőbe tolom, készre sütöm.

Azonnal, melegében tálalom, aki kéri, reszelt sajtot kap még mellé.

Megjegyzés

Olaszos ízvilágú étel, a mennyei paradicsomos tészta kukoricával, mozzarellával és a reszelt sajttal meghintve, összesütve finom összhatású, ahogyan a sütőben tetőtől-talpig átjárja a pennét.
- Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek

Friss