Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos krumpli

60 perc
egyszerű
átlagos
2 adag

Elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, és vékony karikákra vágjuk, majd egy lábasban felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje.
  2. Ezután hozzáöntjük a sűrített paradicsomot, majd hozzáadjuk a sót, ízlés szerint cukrot, az őrölt köményt, az apróra vágott vöröshagymát, a babérlevelet, és az összekötött zellerzöldet.
  3. Felforraljuk, a lángot mérsékelve puhára főzzük a krumplit, majd kivesszük belőle a zellerzöldet. (Közben kóstoljuk, és ha szükséges, még cukorral ízesítsük.)
  4. Az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és világos zsemleszínű rántást készítünk. Ezután levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a pirospaprikát, és hagyjuk langyosra hűlni.
  5. A langyosra hűlt rántást, simára keverjük egy kevés vízzel, majd hozzáöntjük  a forrásban lévő krumplihoz. Ezután óvatosan kevergetve, addig főzzük még kellően besűrűsödik.
  6. Tálalás előtt egy kicsit hagyjuk hűlni, majd ízlés szerinti feltéttel kínáljuk.

9 LAKTATÓ PARADICSOMOS FOGÁS, AMIT TE IS EL AKARSZ KÉSZÍTENI! >>>

TÖLTÖTT PAPRIKA PARADICSOMMÁRTÁSSAL, BURGONYÁVAL >>> 

PARADICSOMOS KÁPOSZTA EGYSZERŰEN >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss