Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos-kolbászos burgonyaleves

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya
  • 1 közepes szál sárgarépa (most apróbb répákat pucoltam hozzá)
  • 1 közepes szál fehérrépa
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 dl paradicsomlé
  • 1 sárga paprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2,5 kávéskanál só
  • 1 szál házi kolbász karikákra vágva
  • A rántáshoz:
  • 1 evőkanál liszt
  • 1,5 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • A csipetkéhez:
  • 1 db tojás
  • liszt

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát és a gyökérzöldségeket megpucoljuk, majd apró darabokra vágjuk.

A csipetkét elkészítjük: a tojást annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy jó kemény tésztát kapjunk, majd elcsipkedjük.

A zöldségeket lábasba tesszük, felengedjük kb. 1 l vízzel, beletesszük az egészben hagyott hagymát és a paradicsomlevet, a paprikát és a kolbászt, sóval ízesítjük. Közepesnél kissé mérsékeltebb tűzön főzzük, és amikor a zöldségek már majdnem teljesen puhák (kb. 15-20 perc), berántjuk a levest. (Egy kis edényben a lisztet az olajon világosra pirítjuk, a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát.)

Végül a finomra vágott petrezselymet is hozzáadjuk a leveshez és összeforraljuk. Utána a csipetkét is beletesszük, addig főzzük, míg a leves felszínére feljön.

Tálalás előtt a hagymát kidobjuk a levesből.

Ezek is érdekelhetnek

Friss