Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos káposzta

60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. A paradicsomos káposzta elkészítéséhez a káposztát és a vöröshagymát vékony csíkokra vágjuk.
  2. Olajon lepirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a káposztát. Felöntjük annyi paradicsomlével, hogy jól ellepje (a sűrített paradicsomot a felhasználás előtt vízzel felöntjük és simára keverjük). Sózzuk, felforraljuk, majd a hőfokot mérsékelve puhára főzzük a káposztát.
  3. A lisztből és az olajból világos, zsemleszínű rántást készítünk. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a pirospaprikát. A rántást kicsit hűlni hagyjuk, majd felengedjük a káposzta levével, simára keverjük, végül állandó keverés mellett a káposztához öntjük.
  4. Amikor elkészült, belekeverjük a cukrot, és folyamatosan kevergetve pár percet főzzük, amíg sima szószt kapunk és kellően besűrűsödik a lé.
  5. Sült oldalassal vagy sült hússal, esetleg fasírttal kínáljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss