Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos káposzta

60 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát és a vöröshagymát vékony csíkokra vágjuk, olajon lepirtjuk a hagymát, hozzáadjuk a káposztát. Felöntjük annyi paradicsomlével, hogy jól ellepje (a sűrített paradicsomot előzőleg simára elkeverjük vízzel). Sózzuk, felforraljuk, majd a hőfokot mérsékelve puhára főzzük a káposztát.
  2. A lisztből és az olajból világos, zsemleszínű rántást készítünk, a tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát. A rántást kicsit hűlni hagyjuk, majd felengedjük a káposzta levével, simára keverjük, majd állandó keverés mellett a káposztához öntjük. Belekeverjük a cukrot. Kevergetve addig főzzük, míg sima szószt kapunk és kellően besűrűsödik.
  3. Sült oldalassal vagy hússal, esetleg fasírozottal kínáljuk.

PARADICSOMOS KÁPOSZTA, AHOGY ANYUKÁMTÓL TANULTAM>>> 

PARADICSOMOS KÁPOSZTA GRILLKOLBÁSSZAL>>> 

PARADICSOMOS KÁPOSZTA FASÍRTGOLYÓVAL>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss