Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos káposzta

60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomos káposzta elkészítéséhez a káposztát és a vöröshagymát vékony csíkokra vágjuk.
  2. Olajon lepirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a káposztát. Felöntjük annyi paradicsomlével, hogy jól ellepje (a sűrített paradicsomot a felhasználás előtt vízzel felöntjük és simára keverjük). Sózzuk, felforraljuk, majd a hőfokot mérsékelve puhára főzzük a káposztát.
  3. A lisztből és az olajból világos, zsemleszínű rántást készítünk. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a pirospaprikát. A rántást kicsit hűlni hagyjuk, majd felengedjük a káposzta levével, simára keverjük, végül állandó keverés mellett a káposztához öntjük.
  4. A paradicsomos káposzta  főzésének végén belekeverjük a cukrot, és folyamatosan kevergetve még addig főzzük, amíg sima szószt kapunk és kellően besűrűsödik.
  5. Sült oldalassal vagy sült hússal, esetleg fasírttal kínáljuk.

PARADICSOMOS KÁPOSZTA, AHOGY ANYUKÁMTÓL TANULTAM>>> 

PARADICSOMOS KÁPOSZTA GRILLKOLBÁSSZAL>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss