Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos káposzta sertésroláddal

90 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A káposztához:
  • 1 fej fejes káposzta
  • 1 evőkanál tengeri só
  • 1/2 teáskanál fekete bors
  • 1/2 teáskanál őrölt kömény
  • 3 db babérlevél
  • 300 g paradicsompüré
  • 100 ml olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 g liszt
  • 100 g kristálycukor
  • A roládhoz:
  • 700 g szeletelt csont nélküli sertéskaraj
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál fehér bors
  • olaj (a kenéshez)
  • 200 g szeletelt bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 100 g fagyasztott spenót

Elkészítés

1.

Távolítsuk el a megtisztított káposzta torzsáját, a zöldséget vágjuk szálasra. Tegyük lábosba, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Adjunk hozzá egy kevés sót, a borsot, a köményt, a babérleveleket, valamint a paradicsompürét, és főzzük puhára.

2.

A felhevített olajon pirítsuk meg a megtisztított, átnyomott fokhagymát, majd adjuk hozzá a lisztet, és pirítsuk zsemleszínűre. Az így kapott rántással sűrítsük be a káposztát, majd hintsük meg a cukorral, és forraljuk 5-10 percig. Végül távolítsuk el a keverékből a babérleveleket.

3.

A sertéskarajszeleteket klopfoljuk ki vékonyra, és sózzuk, borsozzuk meg. Fektessük egy olajjal megkent alufólidarabra a baconszeleteket, majd tegyük rá a hússzeleteket. Szórjuk rá felaprított vöröshagymát, a finomra vágott petrezselymet, valamint a megtisztított, leforrázott spenótot. 

4.

Tekerjük fel a húst az alufólia segítségével, és csavarjuk össze a végeket. Tegyük tepsibe, öntsünk alá 150 ml vizet, és süssük készre a 160 fokos sütőben 40-50 perc alatt. Azután pihentessük a roládot a tepsiben 15 percig, majd távolítsuk el róla az alufóliát, és szeleteljük fel. Tálaljuk a káposztával.

 Fotó és food styling: Csigó Zita

Ezek is érdekelhetnek

Friss