A hagymát felaprítjuk, az olajon 1 teáskanál sóval megpároljuk. Mielőtt pirulni kezdene, ráöntjük a lisztet, és sárgára pirítjuk. Fél liter hideg vízzel felöntjük, és csomómentesre keverjük.
Belekeverjük a fél centi széles csíkokra vágott káposztát a babérlevelekkel együtt, és 15 percen át pároljuk. Ekkor hozzáöntjük a megmosott rizst (ha előfőzött a rizs, akkor 10 perccel később), és megint 10 percig hagyjuk főni.
Hozzákeverjük a paradicsompürét és a köményt, felforraljuk, közben ízlés szerint megborsozzuk, megsózzuk és édesítjük. Ha túl savanyú, egy kevés vízben elkevert liszttel lágyítjuk az ízét.
Amikor elkészült, lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a kétféle reszelt sajttal. Feltétként főtt tojást, fasírozottat vagy sült virslit kínálhatunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre