A káposztát külső leveleitől megtisztítjuk és metéltre vágjuk, megmossuk.
Az apróra vágott vöröshagymát 3 evőkanál olajon megpirítjuk, rátesszük a káposztát, felöntjük 3 dl vízzel, feltesszük főni (kb. 20 perc). Ízesítjük sóval, borssal, köménnyel, majoránnával.
Egy kis edényben felforrósítjuk a maradék olajat, és elkészítjük a rántást: az olajhoz adjuk a lisztet, és világos, zsemleszínű rántást készítünk. Félrehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, majd a sürített paradicsomot is. A tűzre visszatéve egy kicsit átkeverjük, majd fokozatosan adagolva felöntjük a paradicsomlé felével.
Amikor a káposzta megpuhult, hozzáadjuk a paradicsomos rántást. Közben figyeljük, és ha kell még, a maradék paradicsomléből adagolunk fokozatosan a főzelékhez. Beállítjuk a megfelelő sűrűséget. Kóstolgatás után még cukorral ízesítjük, és 5 percig forraljuk. Fasírttal kínáljuk.