Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos káposzta fasírtgolyóval

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A káposztához:
  • 1 kg fejes káposzta
  • 0,4 dl napraforgó étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg sűrített paradicsom
  • 1 mk cukor
  • 1 tk só
  • frissen őrölt bors
  • A fasírthoz:
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj (a sütéshez)
  • 40 dkg darált sertéshús
  • 1 db zsemle vízbe áztatva
  • 1 ek őrölt fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 1 db tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés

  1. A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, és vékony csíkokra vagy kockára vágjuk. Hozzászórjuk a megtiszított, felaprított és olajon megdinsztelt hagymához, majd összeforgatjuk a sűrített paradicsommal és a cukorral, megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint. Közepes lángon puhára főzzük épp annyi vízzel felöntve, amennyi ellepi.
  2. A vöröhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, majd egy kevés olajon megdinszteljük. Ezután egy keverőtálban összegyúrjuk a darált hússal, a beáztatott, majd kifacsart és darabokra tépett zsemlével. Őrölt fűszerpaprikával, zúzott fokhagymával, sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. Beleütjük a tojást, és összegyújuk. A masszából diónyi golyókat gyúrunk, és meghempergetjük mindet zsemlemorzsában, majd egy ujjnyi nem túl forró olajban ropogósra sütjük.
  3. Az elkészült paradicsomos káposztához kínáljuk feltétként a fasírtot.

    A legjobb káposztás receptel egy helyen >>> 

    FASÍRT ÉS VAGDALT: VILLÁMGYORS VACSORA EGYSZERŰEN ÉS OLCSÓN >>> 

    A MEGUNHATATLAN PARADICSOM - TÖBB, MINT 300 BOMBAJÓ RECEPT >>> 

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss