hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos kagyló sült paprikákkal

MME MME
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 30 dkg feketekagyló-hús
  • 30 dkg héjas (zöld)kagyló
  • 20 dkg paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 30 dkg színes húsú paprika
  • 2 dl fehérbor
  • 1 babérlevél
  • 2 szál bazsalikom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • A tálaláshoz:
  • 2 citrom
  • 1 friss bagett

Elkészítés

Előkészítés:
A kagylókat megmossuk, lecsepegtetjük. A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A paradicsom héját eltávolítjuk, félbevágjuk, a magjait kikaparjuk, húsát kockákra vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk, a hagymát nagyobb darabokra vágjuk. A paprikát kimagozzuk, húsát nagyobb darabokra szeljük.

Elkészítés:
1. A hagymát a borral, 3 dl vízzel, a babérlevéllel feltesszük főni, és kb. 5 percig rotyogtatjuk.
2. Beletesszük a fokhagymát, kevés sót, a bazsalikomot, a paradicsomot, végül a kagylókat, és 5 percen át főzzük, majd levesszük.
3. Ameddig fő a kagyló, az olívaolajon megsütjük a paprikákat, sózzuk, borsozzuk. A sült paprikákat tányérra tesszük, és arra merjük a lével együtt a fehérboros kagylót. Egy-egy fél citrommal és a bagettel kínáljuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 262 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss