Egy mélyebb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd beledobjuk a megtisztított, apró kockákra vágott vöröshagymát, és megdinsztejük. Amikor üvegesedni kezd, beledobjuk a zúzott fokhagymát is, megsózzuk, megborsozzuk, beletesszük a bazsalikomot és a rozmaringot is.
A gombát nagyobb darabokra vágjuk, majd hozzáadjuk a teljesen megdinsztelődött hagymához, majd megszórjuk egy csipetnyi kakukkfűvel, és ízlés szerinti mennyiségű sóval is. Addig főzzük, amíg el nem párolog az összes víz, majd egy kicsit megpirítjuk a gombákat. Kezdheted a tésztát főzni a csomagoláson leírtak alapján.
Amikor a gomba is készen van, következik a paradicsom. Ha paradicsomlével dolgozunk, csak ráöntjük a gombára, és kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik a kívánt állagúra. Ha sűrített paradicsomunk van, kanalazzunk rá 100 g-ot, megkeverjük, és lassan hozzáadunk kb. 100 ml vizet, vagy annyit, amennyit felvesz. Érdemes 2-3 mokkáskanálnyi cukrot hozzáadni, ami elveszi a paradicsom savasságát. Időnként megkeverjük, nehogy leégjen. Amikor összefőttek az ízek, beleöntjük a csomagoláson leírtak szerint elkészített tésztát.