Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos gombás bucatini

30 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg csiperkegomba (nagyobb darabokra vágva)
  • 10 dkg sűrített paradicsomlé vagy paradicsomlé
  • bors
  • friss bazsalikom
  • friss kakukkfű
  • friss rozmaring
  • 3 mk cukor
  • 1/2 csomag bucatini tészta

Elkészítés

  1. Egy mélyebb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd beledobjuk a megtisztított, apró kockákra vágott vöröshagymát, és megdinsztejük. Amikor üvegesedni kezd, beledobjuk a zúzott fokhagymát is, megsózzuk, megborsozzuk, beletesszük a bazsalikomot és a rozmaringot is.
  2. A gombát nagyobb darabokra vágjuk, majd hozzáadjuk a teljesen megdinsztelődött hagymához, majd megszórjuk egy csipetnyi kakukkfűvel, és ízlés szerinti mennyiségű sóval is. Addig főzzük, amíg el nem párolog az összes víz, majd egy kicsit megpirítjuk a gombákat. Kezdheted a tésztát főzni a csomagoláson leírtak alapján.
  3. Amikor a gomba is készen van, következik a paradicsom. Ha paradicsomlével dolgozunk, csak ráöntjük a gombára, és kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik a kívánt állagúra. Ha sűrített paradicsomunk van, kanalazzunk rá 100 g-ot, megkeverjük, és lassan hozzáadunk kb. 100 ml vizet, vagy annyit, amennyit felvesz. Érdemes 2-3 mokkáskanálnyi cukrot hozzáadni, ami elveszi a paradicsom savasságát. Időnként megkeverjük, nehogy leégjen. Amikor összefőttek az ízek, beleöntjük a csomagoláson leírtak szerint elkészített tésztát.

 

Megjegyzés

A mártást a tészta tetejére szedve, egy kis parmezánnal vagy trappista sajttal megszórva tálald. - laquerida

Ezek is érdekelhetnek

Friss