Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos-fűszeres lepény

75 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához az élesztőt felfuttatom, a hozzávalókat gyorsan összegyúrom, dagasztom, majd meleg helyre állítom, és neki is fogok a fűszerolaj és a feltétek előkészítéséhez.

A fűszerolajhoz az olajba szórok minden hozzávalót. Érdemes többet csinálni, mert a hűtőben sokáig eláll, és nagy szolgálatokat tud tenni, ha melegszendvicset, bundáskenyeret készítünk vagy zöldségeket sütünk bármilyen módon (rántva, sörtésztában vagy csak úgy). Csak megkenjük kicsit a tetejüket, és az egyszerű étel egészen különlegessé válik. S bár egy esős vasárnap reggelen a forró citromos teával fogyasztott igazi ős-eredeti bundáskenyérnek párja nincs, más alkalmakkor azért jóleshet egy kis változatosság!

Ha a tészta megkelt, jöhet a nyújtás. Általában úgy csinálom, hogy fogom a sütőpapírt, ami majd a tepsi alján lesz, ráteszem a tésztát, és ezen nyújtom a megfelelő méretre.

Mikor ezzel megvagyok, megkenem a tésztát a fűszeres olajjal. S ha ez is megvan, jöhet a feltét! Hivatalosan úgy kell, hogy felváltva rakosgatom le a bazsalikomleveleket és a sajtdarabkákat, s ezek tetejére (!!) jön a paradicsom. Igen. Jól írtam. Alul a sajt, felül a paradicsom. Így a legfinomabb. (Ha nem így készítem, az csak azért van, mert nincs elég paradicsomom.) Ezután még kicsit megsózom, megborsozom, és mehet a sütőbe!

Megjegyzés

Még egy információ: a megadott mennyiségből 1 vagy 2 lepény jön ki. Ha egy, akkor puha, kenyérszerű, magas tésztája lesz (én így szeretem jobban), ha kettő, akkor vékony lesz, mint a pizzatészta. Az enyém most vékony lett, mert csak egy adag tésztát gyúrtam.

További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss