Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos cukkinifőzelék sült pisztránggal

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A sült halhoz:
  • 4 db kisebb egész tisztított pisztráng
  • pár szál friss petrezselyem
  • 4 szelet citrom
  • 0,4 dl olívaolaj
  • 1 ek nagyszemű tengeri só
  • A főzelékhez:
  • 2 db közepes zsenge cukkini
  • 25 dkg daraboltparadicsom-konzerv
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 2 ek étolaj
  • 1 ek aprított, friss oregánó

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra grill fokozaton. A megtisztított halakat kívül-belül alaposan megsózzuk, majd a belsejébe pár levél petrezselymet és egy-egy szelet citromot teszünk.
  2. Egy sütőtálcára feketjükőket, majd meglocsoljuk olívaolajjal. 18-20 percig sütjük, amíg a bőre kissé megbarnul, és hólyagosra, ropogósra pirul.
  3. Amíg sül a hal, elkészíthetjük a főzeléket: ehhez a hagymát felaprítjuk, olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt cukkinit és a friss oregánót. Ízlés szerint megsózzuk.
  4. A cukkinit kicsit lepirítjuk, majd hozzáöntjük a darabolt paradicsomot és összeforraljuk. Addig főzzük amíg a cukkinit már kellemesen harapható. A sült hal mellé kínáljuk a könnyű főzeléket.

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss