A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, a csicseriborsót, ha száraz beáztatjuk , ha konzev a levét leszűrjük. A lencsét átmossuk, a répát és a burgonyát megtisztítjuk és egészben hagyjuk, majd mindezt egy fazékba vagy kuktába pakoljuk. A borsot, a sót, a kurkumát, a gyömbért, a szment rádobjuk, és felöntjük annyi vízzel, ami duplán ellepi. Az edényünket lefedjük, és kuktában kb. 20 fazékban kb. 40 percig főzzük.
Egy másik fazékba, annyi vízzel, hogy ellepje, feltesszük a paradicsomot főni. (Ha nincs elég paradicsom, pótoljuk sűrítménnyel.) Ha puha, a másik fazékból kivesszük a szintén megfőtt répát és burgonyát, majd botmixszerrel az egészet lepürésítjük. Hozzákeverjük a lisztet, a felaprított petrezselymet és szárzellert. Ezt is pürésítjük, majd a zöldségpürét hozzáadjuk az első fazék tartalmához, és egy fakanállal elkeverjük.
Ezután beletesszük a rizst, és ha ha szükséges, tovább fűszerezzük. Ha a rizs megpuhult, körülbelül még 10 percig forraljuk, és tálalhatjuk.