Elkészítés: A hagymát finomra vágom, és olajon megpirítom, majd ráteszek 2 evőkanál paradicsompürét, és azzal is pirítom 1 percig, majd megszórom pirospaprikával, elkeverem, és felöntöm 1,5 liter vízzel.
Ízesítem ételízesítővel vagy beledobok 2 db húsleveskockát, és hozzáadom a kockára vágott burgonyát is. Puhára főzöm.
1 dl tejfelt kikeverek egy kis forró levessel, majd visszaöntöm az egészet a fazékba. Botmixerrel pépesítem, és megcukrozom, mert a tejföltől és a paradicsompürétől savanykás ízű a leves. Még egyszer kiforralom, majd tálalom levesgyönggyel vagy pirított kenyérkockákkal, illetve apróra vágott petrezselyemmel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre