Elkészítés: Kevés olajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd kicsit a fokhagymát is megkapatjuk. 1 ág rozmaringot beledobva pár percig pároljuk, majd kiemeljük az ágat, és felöntjük a paradicsommal (én csináltam már sűrített paradicsomból, léből, mindegy, néha cukrozni kell, hogy ne legyen savanykás). Sózzuk, borsozzuk, meghintjük bazsalikommal, és kis lángon felforraljuk.
A tésztát az apróra szedett brokkolival együtt sós vízben kb. 8-10 percig főzzük, majd leszűrjük (csak félig puhuljon meg!).
Vajjal kikenünk egy magas falú edényt, és a paradicsomszósszal elkevert brokkolis tésztát beleöntjük. Tetején elsimítjuk a 4 tömlős sajtot, ügyelve, hogy a tészta ne lógjon ki felül, mert száraz lesz!
25-30 percig sütjük, majd ha kész, reszelt sajttal megszórjuk, és tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!