Elkészítés: Először a tésztát sós vízben félkeményre kifőzzük, vízzel leöblítjük és leszűrjük.
A kaliforniai paprikát vékonyabbra szeljük, a paradicsomot is feldaraboljuk.
Egy nagyobb lábasban a felmelegített olajra rátesszük a felcsíkozott borjúhúst, kevergetve jól lepirítjuk, majd rátesszük a paprikát, a paradicsomot és a vöröshagymát, tovább kevergetjük-sütjük. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a csípős paprikát, ezzel is jól összesütjük, sózzuk, borsozzuk, tehát csak a sütés vége felé, majd 4-5 dl vízzel felöntjük, összefőzzük, jól össze fog sűrűsödni. A végén hozzáadjuk a mézet és a petrezselyemzöldet.
A kész borjúhúsos szószba keverjük a kifőzött tésztánkat, és összeforraljuk kb. 5 perc alatt, kevergetve.
Reszelt sajttal vagy anélkül tálaljuk, ki hogyan szereti.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre