A tésztát forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük és lecsepegtetjük.
A megtisztított hagymát finomra vágjuk, és a felforrósított olajon üvegesre sütjük. A liszttel meghintjük, és kissé lepirítjuk. A paradicsompürét hozzákeverjük, majd az alaplével felöntjük, és felforraljuk. Hozzáadjuk a babérlevelet, a szegfű- és a fekete borsot, ízlés szerint megsózzuk. A levest 15 percig főzzük, azután eltávolítjuk belőle a babért és a borsot. 1-1 csipet cukorral és fahéjjal ízesítjük. Végül hozzáadjuk a kifőtt tésztát, az egészet felforrósítjuk, és azonnal tálaljuk.
Fahéj helyett ízesíthetjük a levest néhány zellerlevéllel is. Jól illik hozzá a frissen reszelt sajt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre