Elkészítés: A paradicsomot megmossuk, leforrázzuk, meghámozzuk és pépesítjük. Egyet meghagyunk.
Az apróra vágott hagymát, paprikát, vékonyra metélt sárgarépát, szalagra vágott sonkát a vajban megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompépet, a szemesborsot, a kívánt sűrűség arányában vízzel felöntjük (ez a leves sűrűn finom), lassú tűzön lefedve húsz percig főzzük.
Ezalatt a tejszínt 1-2 kiskanál sóval, a megtört fokhagymagerezdekkel, őrölt borssal, csípős paprikával, oreganóval, bazsalikommal, 2 evőkanál cukorral és a meghagyott, apróra darabolt paradicsommal elkeverjük és fedő alatt pihentetjük.
A 20 perc elteltével ezt a leveshez óvatosan hozzákavarjuk, és tíz percig lassú tűzön kavargatva főzzük. Miután a tűzről levettük, ízlés szerint citrommal savanyítjuk. Friss pirítóssal isteni! Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre