Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomleves sonkaőrülteknek

MME MME
5/5
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A paradicsomot megmossuk, leforrázzuk, meghámozzuk és pépesítjük. Egyet meghagyunk.

Az apróra vágott hagymát, paprikát, vékonyra metélt sárgarépát, szalagra vágott sonkát a vajban megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompépet, a szemesborsot, a kívánt sűrűség arányában vízzel felöntjük (ez a leves sűrűn finom), lassú tűzön lefedve húsz percig főzzük.

Ezalatt a tejszínt 1-2 kiskanál sóval, a megtört fokhagymagerezdekkel, őrölt borssal, csípős paprikával, oreganóval, bazsalikommal, 2 evőkanál cukorral és a meghagyott, apróra darabolt paradicsommal elkeverjük és fedő alatt pihentetjük.

A 20 perc elteltével ezt a leveshez óvatosan hozzákavarjuk, és tíz percig lassú tűzön kavargatva főzzük. Miután a tűzről levettük, ízlés szerint citrommal savanyítjuk. Friss pirítóssal isteni! Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss