hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomleves sajtos galuskával

45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 7 dl házi paradicsomlé
  • 2 liter víz
  • 1 kávéskanál só
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 mokkáskanál őrölt feketebors
  • csipet bazsalikom
  • pici oregánó
  • 1 kis fej vörös hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 zöldségleveskocka
  • A sajtos galuskához:
  • 0,5 dl tej
  • 3 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 3 cikk kockasajt
  • 8-10 dkg finomliszt

Elkészítés

Elkészítés: A vizet feltesszük egy fazékba, a többi hozzávaló fűszereket, hagymákat beletesszük, hozzáöntjük a paradicsomlét. Amikor a hagyma belefő, kivesszük a levesből.

Olajon a liszttel zsemleszínű rántást készítünk, meghintjük pirospaprikával, vízzel csomómentesre keverjük, és a levesbe öntjük.
Összekeverjük, majd egyet forraljuk, és kész is van. A végén még ízesíthetjük ízlésünk szerint cukorral, fűszerekkel.

A sajtgaluska hozzávalót kikeverjük, nokedli állagú tésztát kapunk.
Forró, lobogó, sós vízben kifőzzük.

Tálaláskor a tányérba szedjük a sajtos galuskát, és levest merünk rá.

Megjegyzés

Nagyon finom. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss