Elkészítés: A vizet feltesszük egy fazékba, a többi hozzávaló fűszereket, hagymákat beletesszük, hozzáöntjük a paradicsomlét. Amikor a hagyma belefő, kivesszük a levesből.
Olajon a liszttel zsemleszínű rántást készítünk, meghintjük pirospaprikával, vízzel csomómentesre keverjük, és a levesbe öntjük.
Összekeverjük, majd egyet forraljuk, és kész is van. A végén még ízesíthetjük ízlésünk szerint cukorral, fűszerekkel.
A sajtgaluska hozzávalót kikeverjük, nokedli állagú tésztát kapunk.
Forró, lobogó, sós vízben kifőzzük.
Tálaláskor a tányérba szedjük a sajtos galuskát, és levest merünk rá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre