Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomleves pestóval

30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A paradicsomokat tegyük pár percre forró vízbe. Húzzuk le a héjukat, és turmixoljuk össze.

Forraljuk fel, majd 2,5 dl víz és 1 evőkanál étkezési keményítő csomómentesre kevert adalékával habarjuk be, és fűszerezzük borssal, ételízesítővel. Utoljára adjuk hozzá a pestót. Kifőzött házitésztával tálaljuk.

A tésztát 1 tojásból, sóból és annyi lisztből gyúrjuk, amennyit felvesz a kemény, gyúrható tésztához. Kinyújtjuk, és vékonyabb metéltre vagdossuk. A tészta főzővizébe tegyünk egy kis kurkumát!

A pstót is készíthetjük házilag: 4 gerezd fokhagymát 1 csokor friss bazsalikommal, sóval, pár levél borsikával, egy kevés metélő petrezselyemmel és 1/2 dl olívaolajjal turmixoljuk össze.

Megjegyzés

Ezt a receptet is, csakúgy, mint a többit a már elkészült saját szakácskönyvemből hoztam. - ambroziandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss