Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pirítóssal tunkolva az igazi: fenséges paradicsomszósz sült mozzarellával

Imádom a paradicsomot, ezért rengeteg ételhez használom is. Mutattam már nektek vele készült tésztát, melegszendvicset, csilis babot és egytálétel is, most pedig egy mennyei paradicsomos-mozzarellás előételt hoztam, melyet pirítóssal lehet igazán jóízűen elfogyasztani.

A paradicsom számomra egyenlő a nyárral. A reggeli kenyérhez, az ebédhez savanyúságként, vagy csak úgy magában is nagyon szeretem. Fura mód vannak emberek, akik nem szeretik, de mégcsak meg se fogják. Tudom, mert találkoztam már ilyen emberrel. :) De én nem ilyen vagyok, én bárhogy megeszem. Főleg sajttal! :) Isteni finom!


Hozzávalók (4 személyre):

1 ek napraforgóolaj
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
450 g paradicsom
2 ek kristálycukor
2 ek balzsamecet

bors
4 csomag (125 g-osak) mozzarella
2 tk olívaolaj
2 ág oregánó
2 ág bazsalikom

Elkészítés:

1. Forrósítsuk fel a napraforgóolajat, és pirítsuk rajta a kétféle, meghámozott, finomra vágott hagymát néhány percig. Adjuk hozzá a megmosott, felaprított paradicsomot, hintsük meg a cukorral, és kissé pirítsuk le.

2. Locsoljuk a paradicsomos keverékre a balzsamecetet, sózzuk, borsozzuk meg, és kis lángon főzzük 10 percig. Közben helyezzük a lecsepegtetett mozzarellákat két darab konyhai papírtörlő közé, és nyomkodjuk ki belőlük a felesleges nedvességet.

3. Kanalazzuk a paradicsomos keveréket 4 db kisebb tűzálló tálba, tegyünk rá egy-egy mozzarellát, majd toljuk a 200 fokos sütőbe 12 percre. Az olívaolajjal meglocsolva, továbbá a zöldfűszerek lecsipkedett leveleivel, némi borssal megszórva, pirítóssal tálaljuk. 

Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 360 kcal

A recept a Fanny konyha 2016/7. számában jelent meg!

Kedvenc paradicsomos-kolbászos tésztám >>> 
Csilis bab, ahogy én készítem >>> 
Mennyei cukkinis-paradicsomos egytálétel >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss