A paprikát kimagozzuk, majd felcsíkozzuk. A megtisztított hagymát cikkekre vágjuk. Mindkettőt sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, és összeforgatjuk a kakukkfű lecsipkedett leveleivel, valamint 2 evőkanál olívaolajjal. 190 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Közben néhányszor átforgatjuk a zöldségeket.
A szoba-hőmérsékletű tésztát kissé kinyújtjuk, majd 4 téglalappá vágjuk. Mindet tepsibe tesszük. A széleiket felhajtjuk, hogy alacsony peremük is legyen. Megszurkáljuk villával, majd a hűtőbe tesszük 30 percre.
A sütőt 220 fokra állítjuk. Az elősütött paprikás-hagymás keveréket a tésztalapok közepére kanalazzuk. Megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel, majd befedjük az egészet a karikákra vágott paradicsommal. A kimagozott és felszeletelt olajbogyókat rászórjuk, majd mindegyikre teszünk 3-3 mozzarella golyót és meglocsoljuk a megmaradt olívaolajjal.
25 percig sütjük a sütő alsó harmadában. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd forrón tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre