hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paprikás-újburgonyás egytál

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A paprikát felkarikázzuk, a burgonyát, a hagymát és a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk. A szalonnát felcsíkozzuk, a gombát negyedeljük.

2.

Forrásban lévő, sós vízben félkeményre főzzük a burgonyát. Az olajat felforrósítjuk, és a szalonnát meg a hagymát néhány percig pirítjuk rajta. Az őrölt paprikával megszórjuk. Rádobjuk a paprikát és az előfőzött burgonyát is, és kissé lepirítjuk.

3.

Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és a többi hozzávalóval együtt pirítjuk. Hozzákeverjük a paradicsomot is, az ételt összeforraljuk, és azonnal tálaljuk.

Ha szaftosabban szeretjük, öntsünk 1 dl vizet az ételre, majd nagy lángon forraljuk be. Tejföllel is gazdagíthatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss