A halat egy vágódeszkára tesszük és késsel kb.3 mm-ként bevagdossuk. Egy fél citrom levével meglocsoljuk a beirdalt halakat, néhány percig állni hagyjuk, majd papírtörlőre tesszük, és szárazra törüljük. Sózzuk, borsozzuk.
A lisztet, a búzadarát, és a paprikát összekeverjük, és bepanírozzuk a halakat, majd forró olajban pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk.
Ízletes fogás,mely a balatoni nyaralást idézi.Igaz én kukorica darával mindig megspékelem:-) Napjainkban már nagyobbrészt hekk készül,de a keszeg az igazi :-) - BiroSari
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!