Elkészítés: A hagymát apró kockára vágom, ésolajon megdinsztelem. Rászórom a pirospaprikát (nyáron mehet bele egy kis paprika és paradicsom is), majd a kockára vágott krumplit, és egy picit megfuttatom. Felengedem vízzel úgy, hogy bőven ellepje, sózom, borsozom, aki szereti, egy kis ételízesítőt is tehet bele. Ha már majdnem megfőtt a krumpli, beletehetjük a virsit és a borsót. Ha már minden puha, jöhet a nokedli is. Én beleszaggatom, mert úgy finom szaftos, de lehet külön vízben is kifőzni és a végén belekeverni. Ha beleszaggatjátok, vigyázzatok, hogy azért maradjon egy kis lé, mert ha megáll a kanál benne, nem az igazi.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre