Az olajon sárgára fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, beletesszük a pirospaprikát, összeforgatjuk a hagymával, hozzáadunk 2 dl vizet és forraljuk tovább, amíg a víz elpárolog.
Beletesszük a meghámozott, kockára aprított krumplit, a csapott ek. sót, az apróra vágott 1 db zöldpaprikát és a szintén apróra vágott 2 db paradicsomot, jól összeforgatjuk.
A paradicsom és paprika által kevés levet ereszt, amit hama- rosan el is fől. Amikor már szinte nincs rajta lé, akkor töltünk hozzá annyi vizet, hogy éppen ellepje a krumplit.
Lassú forralással puhára főzzük, kb. a forrástól számított 25 perc alatt. Amikor majdnem készen van, hozzákeverjük a vékonyra felkarikázott füstölt kolbászt. Tálalás előtt elkeverünk benne 2 dl tejfölt.
A diétás változat:
Az olajon sárgára fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, beletesszük a pirospaprikát, összeforgatjuk a hagymával, hozzáadunk 2 dl vizet és forraljuk tovább, amíg a víz elpárolog.
Beletesszük a meghámozott, kockára aprított krumplit, a csapott ek. sót, az apróra vágott 1 db zöldpaprikát és a szintén apróra vágott 2 db paradicsomot, jól összeforgatjuk. Amikor már szinte nincs rajta lé, akkor töltünk hozzá annyi vizet, hogy éppen ellepje a krumplit.
Lassú forralással puhára főzzük, kb. a forrástól számított 25 perc alatt. Amikor majdnem készen van, tehát kb. a forrástól számított 20. percben hozzákeverjük a vékonyra felkarikázott krinolint vagy virslit.
"Szabad tűzön, bográcsban elkészíthető ételek közül a legkézenfekvőbb, leggyorsabb a paprikáskrumpli, amit még szemerkélő esőben egy egész napi fárasztó túrázás vagy evezés után sem túlságosan nehéz elkészíteni. A szabad tűzön főtt ételnek mindig van valami különleges az ízében, talán a szabályozhatatlan (magas) hőfok és a direkt füst(ölő) hatás következtében."
Recept és fotó: Kalória tudatos több, mint szakácskönyv (Praxis kiadó, 6250 Ft) - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!