Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paprikás-hagymás csirkeragu

45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szárnyakat a forgóknál kettévágjuk, a végeit félretesszük. A szíveket kettévágjuk, levágjuk róla az ereket. A májakat falatnyi darabokra vágjuk, a gombát a tönkjével együtt felszeleteljük. A vöröshagymát apróra, a lilahagymát vékony szeletekre vágjuk.

Egy lábasban olajat melegítünk, rátesszük a hagymákat. Mikor megfonnyadtak, belereszeljük a fokhagymákat. Kettőt keverünk rajta, majd rászórunk 1 csapott evőkanál pirospaprikát. Megint kettőt keverünk rajta, hozzáadjuk a szárnydarabokat, a szívet és a gombát. Megkeverjük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, alaposan megborsozzuk. Forrástól számítva fél órát rotyogtatjuk fedő alatt. Időnként megkeverjük, esetleg pótoljuk a vizet. Fél óra után hozzáadjuk a májat, de nem tesszük vissza a fedőt. 10-15 perc alatt kicsit besűrítjük a szaftot, addigra a máj is átsül.

Ekkor beleöntjük a tejfölt és alacsony lángon kevergetjük, míg teljesen besűrűsödik. Megkóstoljuk, ha kell utánasózzuk.

Szarvacskatésztával tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss