hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paprikás gombasaláta

MME MME
15 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40 dkg fehér, apróbb szemű gomba
  • 1 piros húsú paprika
  • 1 zöld húsú paprika
  • Az öntethez:
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1-2 szál zöldhagyma
  • kevés őrölt bors
  • 3 evőkanál vörösborecet
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés: A gombabejeket folyó vízzel leöblítjük, 2-3 perc alatt forró vízben leforrázzuk, majd leszűrjük.

A paprikákat apró kockákra daraboljuk, és a gombához adjuk.

A fokhagymát, a petrezselyemzöldet és a hagymát felaprózzuk. Az öntet minden hozzávalójával összekeverjük, majd meglocsoljuk vele a gomba-paprika keveréket.

Lefedve néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük, majd fogyaszthatjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek