Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük.
A hagymákat megpucoljuk, felkockázzuk, majd olívaolajon üvegesre pároljuk. Meghintjük pirospaprikával, majd azonnal hozzáadjuk a felkockázott húst és a felszeletelt gombát. Sózzuk, fűszerezzük, kifehérítjük a húst.
A paprikákat felcsíkozzuk, és kevés olívaolajon egy serpenyőben puhára sütjük.
A húsos ragut felöntjük a borral, élénk tűzön főzzük, majd mehet bele a paradicsom, 6 dl víz és a leveskocka. Kis lángon főzzük.
A krumplit leszűrjük, de a levét nem öntjük ki. Összetörjük, megvárjuk, míg lehűl annyira, hogy bírja a kezünk, majd a tojással és a liszttel keményebb tésztát gyúrunk belőle. Lisztes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, és a főzőlében kifőzzük őket.
Ha a hús és a gomba puha, hozzáadjuk a paprikacsíkokat, pár perc alatt összefőzzük, majd a kifőtt gombócokat is hozzáadjuk, forrón tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!