Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paprikás-gombás csirkeragu krumpligombóccal

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 egész csirkemell
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg barna csiperkegomba
  • 3 kaliforniai paprika (sárga, zöld, piros)
  • 1,5 dl vörösbor
  • 2 húsleveskocka (vagy 6 dl alaplé)
  • 20 dkg paradicsompüré
  • olívaolaj
  • borsikafű
  • pirospaprika
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • bazsalokim
  • A krumpligombóchoz:
  • 50 dkg krumpli
  • 2 tojás
  • 18 dkg rétesliszt

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük.

A hagymákat megpucoljuk, felkockázzuk, majd olívaolajon üvegesre pároljuk. Meghintjük pirospaprikával, majd azonnal hozzáadjuk a felkockázott húst és a felszeletelt gombát. Sózzuk, fűszerezzük, kifehérítjük a húst.

A paprikákat felcsíkozzuk, és kevés olívaolajon egy serpenyőben puhára sütjük.

A húsos ragut felöntjük a borral, élénk tűzön főzzük, majd mehet bele a paradicsom, 6 dl víz és a leveskocka. Kis lángon főzzük.

A krumplit leszűrjük, de a levét nem öntjük ki. Összetörjük, megvárjuk, míg lehűl annyira, hogy bírja a kezünk, majd a tojással és a liszttel keményebb tésztát gyúrunk belőle. Lisztes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, és a főzőlében kifőzzük őket.

Ha a hús és a gomba puha, hozzáadjuk a paprikacsíkokat, pár perc alatt összefőzzük, majd a kifőtt gombócokat is hozzáadjuk, forrón tálaljuk.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>> - mandulakonyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss