Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paprikás csirke nokedlivel

MME MME
90 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A paprikás csirke elkészítéséhez egy lábasban felhevítjük az olajat, majd ezen üvegesre pároljuk a finomra aprított vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a pirospaprikával. Hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket és kettévágott, megtisztított csirkecombokat. Megsózzuk, megborsozzuk és majorannával fűszerezzük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Fedő alatt, közepes lángon kb. 45 percig főzzük, amíg a csirke teljesen megpuhul (ha szükséges, pótoljuk a folyadékot).
  2. Egy lábasban vizet forralunk, majd a nokedli hozzávalóit egy edénybe mérjük, és ruganyosra keverjük a tésztát egy fakanállal (ha túl keménynek bizonyulna a tészta, szódavízzel lazíthatjuk a szerkezetét). Nokedliszaggatóval a lobogó, enyhén sós vízbe szaggatjuk a tésztát. Ha a nokedlik feljöttek a víz tetejére, szűrőkanállal kiszedjük őket. A készre főtt nokedlit folyó vízzel átmossuk, hogy ne tapadjanak össze, és egy kevés étolajjal is összekeverhetjük.
  3. A friss nokedlit a paprikás csirkével tálaljuk, és frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk. 

Megjegyzés

Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss