Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paprikás csirke galuskával

MME MME
6 3.7/5
90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk: a  combokat a forgónál kettévágjuk, a felsőcombokat pedig félbe. A mellet 2-3 darabra vágjuk, majd mindet megsózzuk. A hagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, és elnegyedeljük, a paradicsomot meghámozzuk és felkockázzuk.
  2. A zsiradékot felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, 1 percig pirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, a hagymához keverjük a pirospaprikát, felöntjük 1 dl vízzel, megsózzuk, visszatesszük a tűzre, és 2-3 percig forraljuk. Beletesszük a csirkehúst, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd fedő alatt, lassú tűzön, puhára pároljuk. Ha netán elfőné a levét, nagyon kevés vízzel pótoljuk.
  3. Eltávolítjuk az ételből a zöldpaprikát, és rövid lére beforraljuk. Hozzáadjuk a tejfölt (nem kevergetjük, csak rázogatjuk a lábast, nehogy összetörjön a hús), és 4-5 percig lassú tűzön forraljuk, melegen tartjuk. A galuskához felforralunk 3 liter vizet, 1 evőkanál sóval ízesítjük. Amíg a víz felforr, a tojást elkeverjük 1 dl tejjel és a sóval, majd a liszthez öntjük, összekeverjük, és még annyi tejet adunk hozzá, hogy ragacsos masszát kapjunk. Kisebb adagokban lyukacsos galuskaszaggatóba szedjük, és gyors mozdulatokkal beleszaggatjuk a forrásnak induló vízbe. Amint a víz felforrt, és a galuskák feljönnek a víz színére, szitakanállal kiszedjük, forró vízzel leöblítjük, leszűrjük és mélyebb tálba szedjük. A vajat felforrósítjuk, a galuskára locsoljuk, és lazán összekeverjük.
  4. A húsdarabokat előmelegített, mélyebb tálba szedjük, ráöntjük a mártást, tetejüket a maradék  tejföllel és néhány levélke petrezselyemmel díszítjük. A galuskát külön tálban kínáljuk. 

Tejfölös csirkepaprikás bulgurral  

Paprikás csirke nokedlivel 

Ezek is érdekelhetnek

Friss